پروازهای تبریز- ایروان از سر گرفته شد چرا صندوق‌های زمین و ساختمان موفق نبودند؟ طلای جهانی افزایشی ماند حقوق کاربران در کیف پول‌های مجازی؛ از واریز تا بازگشت وجه چه می‌گذرد؟ منحنی شاخص 37 صنعت در بازه هفتگی صعودی شد چرا واردات خودروهای کارکرده اجرا نمی‌شود!؟/ دادفر: هیچ‌کس هماهنگ نیست جهش توقف‌ناپذیر قیمت نفت/ هر بشکه نفت چند شد؟ قائم مقام وزیر صنعت:‌ تولید را با تصمیمات تنظیم بازار قربانی نکنید مصوبه حمایت از خریداران خودرو باطل شد / ماجرا چیست؟ بسته اینترنت چرا زود تمام می‌شود؟ بالاخره اپراتور‌ها توضیح دادند تغییر مهم در فیش حقوقی کارگران؛ جزییات معافیت حق اولاد و حق تاهل از مالیات جدیدترین قیمت میوه اعلام شد پیش بینی قیمت دلار پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ / دلار مرز ۱۹۰ هزار را رد می‌کند؟ پیش بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ / طلا در آستانه صعودی دیگر + جدول اطلاعیه مهم سازمان تأمین اجتماعی در خصوص زمان پرداخت حقوق مرداد ماه ۱۴۰۵ بازنشستگان و مستمری بگیران واردات خودرو‌های کارکرده آزاد شد؛ سقف ۲۰ هزار دستگاه و شرط کلیدی ارز

خودروی توقیفی به بورس وارد می‌شوند؟

خودروی توقیفی به بورس وارد می‌شوند؟ ورود دو هزار خودروی توقیفی به بورس، گام نخست در راهیابی این کالا به بازار سرمایه است.
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۰ - ۱۶ دی ۱۴۰۰ - 2022 January 06
کد خبر: ۱۱۶۶۷۱

به گزارش راهبرد معاصر وعده ورود خودرو به بازار سرمایه بار دیگر تکرار شد. یک مقام مسئول، از عرضه خودروهای خارجی به بورس تا پایان سال خبر داده است. آیا این بار، وعده مسئولان عملی می‌شود؟

در جدیدترین خبر در این زمینه، سیدجواد جهرمی، معاون عملیات و نظارت بر بازار بورس وعده داده خودروهای خارجی که در اختیار سازمان اموال تملیکی است، تا پایان سال در بازار سرمایه عرضه می‌شوند.

به گفته او، ورود دو هزار خودروی توقیفی به بورس، گام نخست در راهیابی این کالا به بازار سرمایه است.

این وعده در حالی مطرح می‌شود که تا کنون چندین بار تصاویری از شیوه نگهداری نامناسب خودروهای متروکه و قاچاق یا دپو شده در گمرکات منتشر شده و معلوم نیست این خودروها تا چه حد سالم باشند.

اما به فرض سالم بودن همه آنها، آیا خودرو تا پایان سال، بورسی می‌شود؟

علی صادقین، کارشناس بازار سرمایه چنین اتفاقی را « بسیار بعید» می‌داند.

او به تجارت‌نیوز می‌گوید: این مصوبه تا پایان سال ۱۴۰۰ عملیاتی نمی‌‌شود. برای سال آینده نیز نباید عجولانه تصمیم گرفت؛ چرا که عوامل مختلفی بر این موضوع اثرگذار هستند.

چرا وعده ورود خودرو به بورس عملی نمی‌شود؟

صادقین تاکید می‌کند: هیچ مانع قانونی برای این موضوع وجود ندارد اما مسائل مختلف سیاسی و اقتصادی مانع تحقق آن شده‌اند.

این کارشناس بازار سرمایه توضیح می‌دهد: ورود خودرو به بورس، تحت تاثیر عواملی چون نوع قیمت‌گذاری و چگونگی پیش‌بینی میزان عرضه و تقاضا، قرار دارد.

به گفته او مساله برجام، ظرفیت تولیدی خودروسازان، آزادسازی یا ممنوعیت واردات خودرو و تغییرات نرخ ارز از دیگر عواملی هستند که مانع ورود خودرو به بورس شده‌اند.

صادقین بهترین راه برای عرضه خودروهای خارجی متروکه را ورود آنها به بورس می‌داند و می‌افزاید: در این روش کشف قیمت به صورت عادلانه‌ای صورت می‌گیرد.

سازمان بورس آماده است؟

این کارشناس بازار سرمایه ادامه می‌دهد: سازمان بورس مشکلی برای پذیرش خودروهای خارجی ندارد اما دیگر نهادهای تصمیم‌گیر و سیاست‌گذار ممکن است قرائت‌ها و نظرهای متفاوتی داشته باشند که عرضه این کالا را در بازار سرمایه با چالش مواجه می‌کند.

به گفته او، برای مثال ممکن است برخی بر مزایده یا ادامه نگهداری خودروهای توقیفی تا زمان تعیین تکلیف قیمت ارز اصرار داشته باشند.

صادقین معتقد است، در صورت عرضه این خودروها در بورس، اشخاص حقیقی و حقوقی می‌توانند خریدار آنها باشند و از نظر مکانیزم بازار تفاوتی بین آنها وجود ندارد.

چرا واردات آزاد نمی‌شود؟

اما اگر قرار به عرضه خودروهای خارجی در بورس باشد، چرا مقاومت‌هایی در برابر آزادسازی واردات خودرو وجود دارد؟

صادقین معتقد است: در شرایطی تحریمی مواردی چون وارد نشدن تکنولوژی ساخت، محدودیت ارزی و عدم امکان تنوع در ورود برندها و مدل‌های مختلف، مشکل‌ساز هستند.

تاثیر عرضه خودروهای خارجی به بورس بر بازار

با فرض عملی شدن وعده مسئولان، آیا این موضوع می‌تواند تاثیری در بازار خودرو داشته باشد؟

این کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: ورود خودروهای خارجی به بورس، در بهبود عرضه خودرو، دسترسی بیشتر مردم به کالا و عدم‌ شوک‌های افزایشی به بازار موثر است.

به گفته او، قیمت‌ها بیشتر تحت تاثیر دلار و تحریم‌ها قرار دارند و برای کاهشی شدن روند قیمتی خودروها، باید اخبار مثبتی از مذاکرات منتشر شود./تجارت نیوز

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار